Digital Maturity Assessment: Bouw aan creditmanagement dat bij je bedrijf past, met maximale ROI

Digital Maturity Assessment:
een integrale analyse voor een strategische visie op debiteurenbeheer

Je debiteurenbeheer organiseren, daarbij ga je niet over één nacht ijs. Tenminste, niet als je kiest voor een klantgerichte aanpak die bij je bedrijf past – mét een positieve impact op je cash flow.

Doeltreffend credit management vereist dan ook een holistische, intelligente benadering. En dat kan alleen wanneer je een doordachte strategie ontwikkelt, die gebaseerd is op accurate informatie.

Strategisch
facturatiebeheer

Door een sluitende strategie uit te tekenen, organiseer je een aanpak rond debiteurenbeheer die je onderneming én je klanten op het lijf geschreven is.

Het startpunt: een diepgaande bevraging van je doelstellingen. Maar ook een analyse van jouw bedrijfsprocessen én de touchpoints met je klanten. Dat is nodig om een oplossing te kunnen bouwen die je facturatieproces maximaal ondersteunt.

Digital Maturity Assessment:
de eerste stap naar integraal debiteurenbeheer

Het Digital Maturity Assessment van Risolto helpt je om een credit managementstrategie te creëren die je volledige facturatieproces zo efficiënt mogelijk organiseert, op basis van het profiel van elke individuele klant.

Met de juiste aanpak zet je jouw debiteurenbeheer in als klantenbindingstool, terwijl het aandeel tijdige betalingen gevoelig stijgt. Je bent in staat om het facturatieproces met je klant zo te sturen, dat het een win-winsituatie wordt voor beide partijen – zelfs in geval van herinneringen en aanmaningen.

Debiteurenbeheer
op klantenmaat

De Digital Maturity Assessment bekijkt je facturatie niet als een eiland tussen je bedrijfsprocessen, maar als het sluitstuk van je volledige customer journey.

Het is daarom cruciaal dat we alle relevante info verzamelen. Niet alleen van jouw bedrijf, maar ook van alle verschillende contactpunten met klanten binnen je verschillende afdelingen.

Aanpak
op klantenmaat

Tijdens een Digital Maturity Assessment analyseren we samen verschillende aspecten van je onderneming:

  • We bekijken de structuur van je onderneming en bespreken welke aanpak rond credit management het meest efficiënt is. We analyseren je financiële processen en administratie, zodat we de doeltreffendste aanpak rond credit management kunnen ontwikkelen.

    Welke processen kunnen verbeterd worden? Hoe verhoog je de efficiëntie en versterk je klantgerichtheid door middel van digitalisering? We integreren alle verbeterpunten in jouw maatwerkoplossing.

  • We nemen contact met je sales- en marketingdepartementen. Zij bezitten essentiële informatie om tot een customer centric-benadering van je debiteurenbeheer te komen.

  • Ook de inbreng van je IT-afdeling is nodig. Je credit management moet immers over alle technische systemen heen werken en de juiste info eruit distilleren, van je binnenkomende administratie tot de uiteindelijke facturatie.

Waarom
een Digital Maturity Assessment

De informatie uit het Digital Maturity Assessment helpt je om een oplossing te creëren die volledig afgestemd is op jouw specifieke facturatieproces.

Door je debiteurenbeheer te personaliseren op maat van jouw bedrijf en klanten, versterk je de klantenbinding en verhoog je het aantal tijdige betalingen.

Meer weten over het Digital Maturity Assessment van Risolto? Neem contact op!

Risolto

Prijzen, implementatie & onboarding – ook dat is eenvoudig