Outsourcing: invordering van facturen de menselijke én maximaal effectieve aanpak van Risolto

Outsourcing voor invordering facturen:
beter resultaat met een klantgerichte aanpak

Te laat of niet-correct betaalde facturen kunnen een grote impact hebben op je bedrijfsvoering. Door te kiezen voor outsourcing voor de invordering van facturen, bescherm je de cashflow van je onderneming.

Wanneer je geen gehoor krijgt bij herinneringen en de vervallen facturen open blijven staan, denk je best na over de volgende stappen. Outsourcing is dan een slim idee.

Outsourcing voor invordering facturen:
wanneer?

Outsourcing voor de invordering van facturen gebeurt als laatste stap binnen het debiteurenbeheer, nadat alle andere mogelijke acties werden geprobeerd.

Wanneer klanten na herhaaldelijke herinneringen niet overgaan tot betaling én de factuur niet betwisten, neemt Risolto de juiste stappen – op maat van de klant, met resultaat voor je bedrijf en met oog voor je klantrelaties.

Progressieve aanpak
van invordering facturen

Bij deze laatste stap van je credit management bekijken we grondig wat de beste aanpak voor elke specifieke klant is. We starten coöperatief en oplossingsgericht, denken mee met de klant en leggen steeds meerdere oplossingen voor.

We trachten inzicht te krijgen in hun situatie, zodat we op een menselijke manier toch een concreet effect bereiken: het invorderen van het openstaande saldo binnen de kortst mogelijke termijn.

Invordering facturen
als deel van de customer journey

Risolto hanteert de unieke tone-of-voice van je bedrijfscommunicatie als basis voor haar aanpak. We zijn als het ware een verlengde van je merkidentiteit en contacteren mensen in naam van jouw onderneming.

We passen ons aan jouw bedrijfscultuur aan en spreken met dezelfde stem die wordt gebruikt in je andere marketing- of communicatiekanalen. We communiceren laagdrempelig en toegankelijk, zodat ook het invorderen van facturen op een bedrijfsconforme manier gebeurt.

Ethisch invorderen:
een engagement naar klant en maatschappij

Moet op het einde van de rit alsnog overgegaan worden tot invordering via een juridische dienst of gerechtsdeurwaarder? Ook dan verzekeren we je van een menselijke aanpak. Zo werken we samen met partners die in het bezit zijn van een EVI-certificaat voor ethisch verantwoord invorderen.

Deze partners communiceren steeds menselijk en staan garant voor korte communicatielijnen met Risolto én jouw bedrijf. Ze geven advies over de optimale aanpak en de volgende stappen in het proces.

Corporate Social Responsibility:
Risolto bereikt maximaal resultaat, met respect voor iedereen

Risolto helpt je niet alleen om je cashflow te verzekeren, facturen in te vorderen en je credit management zo performant mogelijk te maken op een klantgerichte manier.

Door met ons te werken, ben je ook zeker dat je debiteurenbeheer op een verantwoorde manier gebeurt. Je vermijdt administratieve rompslomp en bijbehorende kosten, terwijl je sociaal verantwoord overgaat tot het invorderen van facturen.

Benieuwd hoe dat voor jouw bedrijf werkt? Contacteer ons!

Risolto

Prijzen, implementatie & onboarding – ook dat is eenvoudig