Banner_post_liq

Liquiditeitswinst

Betaalbarrières wegnemen: waarom het belangrijk is, en hoe u het doet. ​

Risolto kiest ervoor om maximaal in te zetten op digitale communicatie. Daar hoort uiteraard ook digitaal betalen bij. We zorgen voor liquiditeitswinst door middel van 1-klik betaling, betaalplannen en onze invorderingspartners. Heel belangrijk is hierin steeds het digitale element. Maar waarom focussen we daar nu op?

Cashflow optimaliseren

Winst & cash worden vaak verward. Winst boeken betekent niet noodzakelijk voldoende cash hebben. En laat het nu net die cash zijn die uw onderneming de noodzakelijke zuurstof geeft om tegen een stootje te kunnen. Het tijdsverschil tussen winst en cash kan (onder meer) gevisualiseerd worden via de DSO. Ondernemingen met een lange DSO hebben vaak een trage cashflow. Risolto zet in op het verkleinen van uw DSO & het optimaliseren van uw cashflow.

DSO?

DSO staat voor Days Sales Outstanding en drukt het gemiddelde aantal dagen uit om een factuur betaald te krijgen. Letterlijk: het aantal dagen tussen het verkochte goed/dienst & de betaling daarvan. Hoe lager die is, hoe beter.

Waarom digitaal?

Afpunten wordt kinderspel.
Bij een betaling via een betaallink kan het afpunten sneller gebeuren. Gedaan met het wekelijkse puzzelen welke betaling bij welke factuur en welke debiteur hoort: er sluipen door de betaallink minder fouten in betalingen (zoals het ontbreken van mededelingen bij overschrijving).

Hierdoor werkt uw opvolgingstraject bovendien een heel stuk sneller: het wordt al snel duidelijk wie wel en niet betaald heeft. U contacteert niet langer klanten die reeds betaald hebben. U spreekt klanten met openstaande facturen gerichter aan, waardoor het voor hen duidelijker is hoe de situatie is en wat er van hen verwacht wordt.
Een duidelijke digitale datahistoriek
Dankzij het feit dat alles digitaal verloopt, is de historiek ook duidelijker te volgen (en gecentraliseerd) in Risolto Platform. Betalingen & communicaties worden overzichtelijk gegroepeerd per klant. Bovendien houdt u ook de ‘uitzonderingen’ digitaal bij: zo is er de mogelijk om digitale betaalplannen af te sluiten & op te volgen en registreert u probleemloos betaalbeloftes in het Platform.
Betaalgemak voor uw klant
Door het aanbieden van digitale betaalopties maken we het uw klant ook gemakkelijker om te betalen. Het verlagen van betaaldrempels zorgt ervoor dat mensen makkelijker en sneller betalen. Bovendien is betalen via een betaallink doodeenvoudig: 1 klik pay. Alle gegevens zijn reeds correct ingevuld dus typo’s en dergelijke worden vermeden. Ook fraude wordt moeilijker dankzij het digitale betalen.