Debiteurenbeheer in cijfers

70% van de afbetaalplannen via Risolto heeft geen verdere opvolging nodig.

Bij het afsluiten van een betaalplan via Risolto blijkt dat in 70% van de gevallen er geen bijkomende opvolging nodig is. Een betaalplan is daarbij een oplossing die zijn nut bewijst voor zowel de onderneming als de debiteur.

Betaalplannen: goede opvolging is noodzakelijk...

Maar kan gerust digitaal!

Betaalplannen zijn actueler dan ooit en er wordt steeds vaker naar gevraagd. Toch is het manueel opvolgen ervan gewoonweg onbegonnen werk. Waar dat vaak tot een wildgroei aan excels, extra notities en bijna-vergeten-versturen reminders leidde, is een digitale en geautomatiseerde opvolging eigenlijk een no-brainer. Risolto biedt dan ook digitale betaalplannen aan, met een automatische opvolging.

CASE

Betaalplan heeft in 70% van de gevallen geen verdere opvolging nodig, dankzij Risolto Platform.

Afbetaalplannen die via Risolto werden afgesloten & door het systeem opgevolgd, werden in 70% van de gevallen succesvol ten einde gebracht zonder dat er verdere tussenkomst nodig was. Geen extra controles, bijkomende excels, reminders of telefoontjes. Het systeem zorgt ervoor dat de debiteur op tijd herinnerd wordt aan zijn betaaltijdstippen en volgt het traject autonoom op.
Zo hoeven onze klanten zich verder geen zorgen te maken.

Bepaal zelf uw betaaltermijnen, schadebeding & toegestane interest

Via Risolto Platform bepaalt u uiteraard zelf de noodzakelijke parameters voor uw afbetaalplan: schadebeding, interest en ook de betaaltermijnen. Risolto berekent voor u de maandelijkse afbetaling en ondersteunt die met een tijdige reminder. In maar liefst 70% van de gevallen blijkt die bovendien voldoende om op tijd betalingen te ontvangen. Voor de overige 30% verzorgt het Platform efficiënte dunning.