Debiteurenbeheer in cijfers

Een kostdaling van 43% in uw facturatie- en herinneringstraject.

Het facturatie- en herinneringstraject bestaat uit een hele reeks van acties en parameters die allen samen vorm geven aan de kostprijs van uw proces. Door in te grijpen in diverse aspecten van dit proces, slaagt Risolto er in snel tot een kostdaling te komen.

Hoe kan Risolto dat klaarspelen?

Afhankelijk van uw huidig proces, kunnen kleine aanpassingen reeds een gevoelige impact hebben op uw kosten, zowel in termen van externe kost als in termijn van arbeid. Het optimaliseren van de verhouding digitaal/print is een eerste voor de hand liggende stap. Aanvullend kunnen enkele van de bestaande taken van uw team misschien makkelijk geautomatiseerd of heringericht worden (bvb. gebruik van SMS ipv telefonie). Ten slotte kan ook de juiste layout van uw printcommunicatie de verdere stroom van acties inperken. Allemaal deelingrepen die samen stevige impact kunnen hebben op uw kostenefficiëntie, zonder in te boeten aan klantentevredenheid!.

En dus praktisch?

"Moeten we hier dan maanden voor samenzitten?"

Dat is in de meeste gevallen helemaal niet nodig! Risolto is een sterke gelover in een ambitieuze aanpak, maar wel één waar u de teugels in handen hebt én waar u snel de voordelen voelt van de samenwerking. We bekijken zeker ‘high level’ waar u vandaag staat en waar u graag naar toe wil met uw proces, maar bekijken ook waar uw grootste frustratie ligt en hoe we dit meteen al kunnen aanpakken. Zo rijdt niemand zich vast in een grootse opzet die dan finaal op niks uitdraait. Bovendien hebt u het bijkomend voordeel snel met resultaten bij uw management te kunnen komen die dan des te gemotiveerder is om mee te gaan in uw ambitie voor het bedrijf.